Lompat ke isi

Hijian internasional

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Hijian internasional (Inggris: international unit disingget IU atawa Prancis: unité internationale disingget UI) dina farmakologi nyaéta hijian ngukur pikeun jumlah zat dumasar kana aktivitas biologis (atawa éfék biologis) nu kaukur. Ieu hijian ku loba jelma dipaké jang nangtukeun jumlah zat dina vitamin, hormon, ubar, vaksin, produk getih jeung zat biologis aktif sajenis séjénna. Masingkeun ngaranna "hijian internasional", ieu hijian lain mangrupa bagéan tina sistim hijian internasional nu dipaké dina fisika jeung kimia.

Tutumbu ka luar[édit | édit sumber]