Hossein Nasr

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Filsafat Islam[1]
Era modern
Hossein nasr.jpg
Hossein Nasr di Institut Téhnologi Massachusetts 1 Oktober, 2007

Nami

Hossein Nasr

Babar

{{{birth}}}

Aliran/tradisi

{{{school_tradition}}}

Seyyed Hossein Nasr (basa Pérsia: سید حسین نصر, lahir April 7, 1933) nyaéta hiji professor emeritus kajian Islam asal Iran di Universitas George Washington,[2] manéhna mangrupa filsuf Islam. Manéhna panulis buku-buku jeung artikel-artikel kasarjanaan.[3]

Nasr ngomong jeung nyerat dumasar kana mata pelajaran saperti filsafat, agama, spiritualitas, musik, seni, arsitéktur, elmu pangaweruh, sastra, dialog peradaban, jeung lingkungan alam. Manéhna ogé nulis dua buku puisi (nyaéta Poems of the Way jeung The Pilgrimage of Life and The Wisdom of Rumi), manéhna katelah salaku 'polymath'.[4][5]

Karya[édit | édit sumber]

Nasr nyaéta panulis leuwih ti lima puluh buku jeung lima ratus artikel (sababaraha nu bisa kapanggih dina jurnal, Studi Komparatif Agama) dina jejeran saperti metafisika tradisionalis, elmu Islam, agama jeung lingkungan, jeung filsafat Islam. Manéhna geus nulis karya dina Basa Pérsia, Basa Inggris, Basa Perancis, jeung Basa Arab. Di handap ieu karya Nasr sacara dina basa inggris (sacara urutan kronologis), nu kaasup tarjamahan, julid nu diédit, jeung pangahargaan na:

Salaku panulis [1]
  • An Introduction to Islamic Cosmological Doctrines: Conceptions of Nature and Methods Used for Its Study by the Ikhwan al-Safa, al-Biruni, and Ibn Sina (1964)
  • Three Muslim Sages: Avicenna—Suhrawardi—Ibn Arabi (1964)
  • Ideals and Realities of Islam (1966)[6]
  • Science and Civilization in Islam, kata pangantar ku Giorgio de Santillana (1968)
  • Islamic Studies: Essays on Law and Society, the Sciences, and Philosophy and Sufism (1967)
  • The Encounter of Man and Nature: The Spiritual Crisis of Modern Man (1968)
  • Sufi Essays (1972)
  • Islam and the Plight of Modern Man (1975)
  • Islamic Science: An Illustrated Study, jeung fotografi ku Roland Michaud (1976)
  • Sadr al-Din Shirazi and His Transcendent Theosophy: Background, Life and Works, Edisi ka-2 (1977)
  • Knowledge and the Sacred: The Gifford Lectures,[1] [7] (1981)
  • Islamic Life and Thought (1981)
  • Islamic Art and Spirituality (1986)[8]
  • Traditional Islam in the Modern World (1987)
  • A Young Muslim's Guide to the Modern World (1993)
  • The Need for a Sacred Science (1993)
  • The Islamic Intellectual Tradition in Persia, diédit ku Mehdi Aminrazavi (1994)
  • Muhammad: Man of God (1995)
  • Religion and the Order of Nature: The 1994 Cadbury Lectures at the University of Birmingham (1996)
  • Poems of the Way; dijadikeun musik ku Sami Yusuf dina Songs of the Way (vol. 1) (1999)
  • Islam: Religion, History, and Civilization (2001)
  • The Heart of Islam: Enduring Values for Humanity (2002)[2]
  • Islamic Philosophy from its Origin to the Present: Philosophy in the Land of Prophecy (2006)
  • The Pilgrimage of Life and the Wisdom of Rumi: Poems and Translations (2007)
  • The Garden of Truth: The Vision and Promise of Sufism, Islam's Mystical Tradition (2007)
  • Islam, Science, Muslims, and Technology: Seyyed Hossein Nasr in Conversation with Muzaffar Iqbal (2007)
  • The Essential Seyyed Hossein Nasr, diédit ku William Chittick (2007)
  • Islam in the Modern World (2012)
Salaku éditor
  • An Annotated Bibliography of Islamic Science, diédit ku William Chittick jeung Peter Zirnis (3 vols., 1975)
  • Isma'ili Contributions to Islamic Culture (1977)
  • The Essential Frithjof Schuon (1986)
  • Shi'ism: Doctrines, Thought, and Spirituality, diédit ku Seyyed Vali Reza Nasr jeung Hamid Dabashi (1988)
  • Expectation of the Millennium: Shi'ism in History, diédit ku Seyyed Vali Reza Nasr jeung Hamid Dabashi (1989)
  • Islamic Spirituality (Vol. 1: Foundations, 1987; Vol. 2: Manifestations, 1990)
  • Religion of the Heart: Essays Presented to Frithjof Schuon on his Eightieth Birthday, diédit ku William Stoddart (1991)
  • In Quest of the Sacred: The Modern World in the Light of Tradition, diédit ku Katherine O'Brien (1994)
  • History of Islamic Philosophy, diédit ku Oliver Léaman (1995)
  • Mecca the Blessed, Medina the Radiant: The Holiest Cities of Islam, fotografi ku Kazuyoshi Nomachi; ėsėi ku Seyyed Hossein Nasr (1997)
  • An Anthology of Philosophy in Persia, diédit ku Mehdi Aminrazavi (5 vols., 1st in 1999)
  • The Essential Sophia, diédit ku Katherine O'Brien (2006)
  • The Study Quran (Editor-in-Chief; Caner Dagli, Maria Dakake, jeung Joseph Lumbard (General editors); Mohammed Rustom (Éditor asistén; 2015)
Salaku panarjamah
  • Shi'ite Islam karya Sayyid Muhammad Husayn Tabataba'i
  • The Book of Metaphysical Penetrations karya Mulla Sadra (diédit, perkenalan, jeung catetan ku Ibrahim Kalin)
Karya tentang Nasr
  • The Works of Seyyed Hossein Nasr Through His Fortieth Birthday, diėdit ku William Chittick
  • Knowledge is Light: Essays in Honor of Seyyed Hossein Nasr, diėdit ku Zailan Moris
  • Beacon of Knowledge - Essays in Honor of Seyyed Hossein Nasr, diėdit ku Mohammad Faghfoory
  • Islam, Modernity, and the Human Sciences (second part of the book), karya Ali Zaidi
  • Religious Pluralism in Christian and Islamic Philosophy: The Thought of John Hick and Seyyed Hossein Nasr, karya Adnan Aslan
  • In Search of the Sacred jeung Ramin Jahanbegloo
  • From the Pen of Seyyed Hossein Nasr: A Bibliography of His Works Through His Eightieth Year, diėdit ku Nicholas Boylston, Oludamini Ogunnaike, and Syed A.H. Zaidi

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Google Scholar Page". 
  2. "How Freelance Diplomacy Bankrolled by Rockefellers Has Paved the Way for an Iran Deal". Bloomberg.com/politics. Diakses tanggal 2016-04-01. 
  3. John F Haught, Science and Religion, Georgetown University Press, 2001, 0-87840-865-7, p.xvii
  4. Egbert Giles Leigh Jr (1998). "Review: Seyyed Hossein Nasr, Religion and the Order of Nature", International Journal for Philosophy of Religion, Volume 44, Number 2, p. 124-126 [124]
  5. Clivre Irving (1979), Crossroads of civilization: 3000 years of Persian history, Littlehampton Book Services, p. 145
  6. Sedgwick, Mark (2004-06-03). Against the Modern World: Traditionalism and the Secret Intellectual History of the Twentieth Century. Oxford University Press. p. 8. ISBN 9780199744930. 
  7. Seyyed Hossein Nasr. "Gifford Lecture Series - Lectures/Books". Giffordlectures.org. Diarsipkan dari versi asli tanggal 2013-09-23. Diakses tanggal 2013-09-26. 
  8. "Sacred Web Conference contemplates the role of religion in a secular age". The Vancouver Observer. Diakses tanggal 2016-04-01. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

* Kaca Google Scholar