Huis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Buuk geus huisan

Huis nyaéta buuk anu geus robah kelirna jadi bodas [1][2], Huis bijil ku lantaran ngorotanna produksi pigmén pikeun ngeliran buuk[3].

Pedaran[édit | édit sumber]

Huis dina buuk ilaharna bijil ku lantaran geus wayahna di mana umur geus kolot[1], tapi henteu saeutik huis anu bijil ku lantaran ayana sababaraha gangguan:

  1. Stres, bisa mangaruhan ngorotan produksi pigmén buuk dina awak, ngan ieu pikeun sawatra waktu waéé. di mana stres geus leungit produksi pigméén ogé balikdeu sabiharabihari, tangtuna huis ogé leungit kusorangan
  2. Kakurangan vitamin B12.
  3. Kurang gizi, utamana anu mibanda pangaresep kana ngaroko/udud
  4. ku lantaran gén jeung katurunan [3]
  5. Kasakit ginjal jeung paru-paru
  6. Kabiasaan ngaréka-réka buuk maké bahan kimia
  7. Henteu cocok maké sampo, minyak buuk jeung sajabana <ref name="Pigmen">

Dicutat tina[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. Carita ngeunaan huis
  2. Buuk dina awak
  3. Huis Bijil mangsa geus kolot
Nulis.jpg