Bank Negara Indonésia 1946: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (2), make → maké using AWB
m (Bot: Migrating 4 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2882611 (translate me))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (2), make → maké using AWB)
[[Gambar:HK Admiralty Night East Finance Centre Bank Negara Indonesia BNI.JPG|thumb|right|200px|Logo BNI]]
 
'''Bank Negara Indonésia''' mangrupa bank kahiji nu diadegkeun jeung dipiboga ku pamaréntah Indonésia.<ref name="internet1"/> Tanggal [[19 September 1945]] Présiden [[Soekarno]] ngaluarkeun kaputusan pikeun ngadegkeun Bank Negara Indonesia lantaran nagara kudu boga Bank Sentral.<ref name="buku1"> Katam Kartodiwirio,Sudarsono.2006.Bandung Kilas Peristiwa di Mata Filatelis Sebuah Wisata Sejarah.Bandung: PT Kiblat Buku Utama. Halaman 226.</ref> [[R.M.Margono Djojohadikoesoemo]] ditugaskeun pikeun nataharkeun pembentukanana. <ref name="buku1"/> Nginget yén pikeun ngadegkeun hiji bank boga nagara bakal ngabutuhkeun undang-undang nu dina nyusunna butuh waktu nu teu sakeudeung, tuluy diputuskeun pikeun ngabentuk [[Jajasan Poesat Bank Indonésia]] ku akte notaris [[R.M.Soerojo]] No. 14 tanggal [[9 Oktober 1945]] tempatna di [[Jakarta]]. <ref name="buku1"/> Modal bank sagedé Rp 345.000,00 (duit mangsa jajahan [[Jepang]]) dicokot tina [[Fonds Kamerdekaan Indonésia]].<ref name="buku1"/>
Tanggal [[5 Juli 1946]] Bank Negara Indonésia resmi ngadeg minangka bank sirkulasi atawa bank sentral jeung perkréditan. <ref name="buku1"/> Dumasar kaputusan [[Konfrénsi Méja Bundar]] antara [[Karajaan Walanda]] jeung Républik Indonesia nu dipilih minangka bank sentral nya étanyaéta De Javasche Bank, jadi Bank Negara Indonésia ngan mangrupa bank umum keur pangwangunan [[ékonomi]] nasional.<ref name="buku1"/>
Taun [[1968]] ngaran bank diganti jadi Bank Negara Indonésia 1946 (BNI 46).<ref name="buku1"/> Taun [[1992]] bentuk badan hukum BNI 46 ditetepkeun jadi pausahaan perséroan makemaké ngaran PT Bank Negara Indonesia ([[Perséro]]) atawa biasa disebut Bank BNI.<ref name="buku1"/>.<ref name="internet1"> [http://www.bni.co.id/TentangBNI/Pengantar/tabid/187/Default.aspx Sajarah BNI] diakses tanggal 7 November 2011</ref>
Kantor cabang BNI mimitina aya di [[Jl.Raya Timur]] ([[Jl.Asia Afrika]]), tapi ti taun [[2001]] nempatan gedong anyar nu boga tingkatan jangkung nu biasa disebut BNI Tower. <ref name="buku1"/> Pembangunan BNI Tower ngabalukarkeun ruksakna wangunan kuno nu boga nilai sajarah keur kota Bandung, nya étanyaéta gedong urut percetakan [[A.C.Nix NV]] nu tuluy jadi NV Masa Baru.<ref name="buku1"/>
 
 
==Referensi==
{{pondok}}
 
[[Kategori :Lembaga Keuangan]]
[[Kategori :Bank]]
20.027

éditan

Menu navigasi