Hutan Lindung Patilasan Prabu Siliwangi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hutan Lindung.jpg

Hutan Lindung Patilasan Prabu Siliwangi nyaéta tempat ngareureuh jeung tempat ngaleungitna Prabu Siliwangi.[1] Hutan Lindung Patilasan Prabu Siliwangi aya di Kalurahan Pajajar, kacamatan Rajagaluh, Majaléngka.[1] Lega na kira-kira 3 Ha nu diadegkeun taun 2000 / 2001.[1] Di dieu aya dua talaga nyaéta Talaga Emas jeung Talaga Pancuran, di kadua talaga ieu masarakat kira-kira nganggep yén cai na suci, ku kituna saacan ngalakukeun ritual di patilasan ieu pengunjung kudu mandi heula.[1] Salian ti éta, di dieu ogé loba barang titilar soekarno, balong pikeun pengunjung nu hayang marandi, loba monyét, jeung lauk langka nu aya di balong Cikahuripan.[1]

Kawasan wisata Hutan Lindung Patilasan Prabu Siliwangi miboga sababaraha macem kagiatan wisata saperti ziarah ka makom karuhun.[2] Kawasan wisata ieu mangrupa salah sahiji objék wisata unggulan di Kabupatén Majaléngka.[2] Hal ieu kabuktikeun ku jumlah pengunjung boh masarakat majaléngka na sorangan boh nu ti luar majaléngka saperti Indramayu jeung Cirebon.[2] Di taun 2006 jumlah pengunjung kira-kira 25.676 jalma, taun 2008 kira-kira 57.246 jalma, sedengkeun rata-rata jumlah pengunjung nalika poé-poé khusus saperti kliwonan atawa swalan jumlahna kira-kira 10.000 jalma.[2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Prabu Siliwangi (Diakses tanggal 21 November 2011)
  2. a b c d Majalengka (Diakses tanggal 21 November 2011)