Hutan Lindung Patilasan Prabu Siliwangi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hutan Lindung Patilasan Prabu Siliwangi nyaéta tempat ngareureuh jeung tempat ngaleungitna Prabu Siliwangi.[1] Hutan Lindung Patilasan Prabu Siliwangi aya di Kalurahan Pajajar, kacamatan Rajagaluh, Majaléngka.[1] Lega na kira-kira 3 Ha nu diadegkeun taun 2000 / 2001.[1] Di dieu aya dua talaga nyaéta Talaga Emas jeung Talaga Pancuran, di kadua talaga ieu masarakat kira-kira nganggep yén cai na suci, ku kituna saacan ngalakukeun ritual di patilasan ieu pengunjung kudu mandi heula.[1] Salian ti éta, di dieu ogé loba barang titilar soekarno, balong pikeun pengunjung nu hayang marandi, loba monyét, jeung lauk langka nu aya di balong Cikahuripan.[1]

Kawasan wisata Hutan Lindung Patilasan Prabu Siliwangi miboga sababaraha macem kagiatan wisata saperti ziarah ka makom karuhun.[2] Kawasan wisata ieu mangrupa salah sahiji objék wisata unggulan di Kabupatén Majaléngka.[2] Hal ieu kabuktikeun ku jumlah pengunjung boh masarakat majaléngka na sorangan boh nu ti luar majaléngka saperti Indramayu jeung Cirebon.[2] Di taun 2006 jumlah pengunjung kira-kira 25.676 jalma, taun 2008 kira-kira 57.246 jalma, sedengkeun rata-rata jumlah pengunjung nalika poé-poé khusus saperti kliwonan atawa swalan jumlahna kira-kira 10.000 jalma.[2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Prabu Siliwangi (Diakses tanggal 21 November 2011)
  2. a b c d Majalengka (Diakses tanggal 21 November 2011)