Lompat ke isi

Ichiyō Higuchi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Ichiyō Higuchi
PagawéanPanulis
KabangsaanBandéra Jepang Jepang
Périodeu1892-1896
GénréNovel
Karya nu katelahTakekurabe
Pasangan-

Ichiyō Higuchi (樋口一葉 Higuchi Ichiyō?, gumelar di Tokyo, 2 Méi 1872 – maot di Tokyo, 23 Nopémber 1896 dina umur 24 taun) nyaéta novelis asal Jepang ti Zaman Meiji. Ti saprak Nopémber 2004, lukisan potrétna nghias kartu kertas Jepang dina fraksi 5.000 yen (Seri E).

Anjeunna diajar nyerat waka tina Utako Nakajima sareng novél tina Tōsui Nakarai. Karya-karyana utama, Takekurabe, Jūsan-ya, sareng Nigorie anjeunna nyebarkeun di tengah-tengah kahirupan ékonomi kulawarga anu sesah. Salaku panulis, karirna pondok pisan. Anjeunna henteu umurna 25 taun nalika anjeunna maot dina 1896 tuberkulosis.

Tumbu luar[édit | édit sumber]