Infrabeureum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gambar hiji anak anjing dina poékna peuting nu dijieun ku cara ngamangfaatkeun cahaya infrabeureum-tengah

Infrabeureum atawa inframerah nyaéta radiasi éléktromagnétik dina panjang gelombang nu leuwih panjang ti cahaya katémbong, tapi leuwih pondok ti radiasi gelombang radio. Kecap infra beureum hartina "di handapeun beureum" (tina basa Latén infra, "handap"), beureum mangrupa warna ti cahya katémbong. Radiasi infrabeureum ngabogaan panjang gelombang antara 700 nm jeung 1 mm.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Jurnal[édit | sunting sumber]

Ramatlokla[édit | sunting sumber]

Spéktrum éléktromagnétik

Gelombang radio | Gelombang mikro | Infrabeureum | Spéktrum cahaya katémbong | Ultraviolét | Sinar X | Sinar gamma


Gelombang éléktromagnétik