Lompat ke isi

Inggu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Inggu
Klasifikasi ilmiah edit
Karajaan: Plantae
Klad: Angiospermae
Klad: Eudicotidae
Klad: Rosids
Ordo: Sapindales
Kulawarga: Rutaceae
Génus: Ruta
Spésiés:
R. chalepensis
Ngaran binomial
Ruta chalepensis
Buah garing.

Inggu (Ruta chalepensis) nyaéta hiji spésiés tutuwuhan kembangan ti kulawarga Rutaceae[1] pituin Eurasia jeung Aprika Kalér, jangkungna bisa nepi ka 80 cm. Sacara tradisional, ieu sok dipaké natambaan harééng jeung inflamasi.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Citakan:PLANTS
  2. al-Said, M. S., et al. (1990). Studies on Ruta chalepensis, an ancient medicinal herb still used in traditional medicine. Journal of Ethnopharmacology 28:3 305-12.

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]