Institut Seni Budaya Indonésia Bandung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Institut Seni Indonésia Bandung
Lambang Institut Seni Budaya Indonésia Bandung
Lambang Institut Seni Budaya Indonésia Bandung
JinisPerguruan tinggi negeri
Diadegkeun1968
RéktorDr. Hj. Een Herdiani, S. Sen., M. Hum.
Lokasi, ,
Ramatlokawww.isbi.ac.id

Institut Seni Budaya Indonesia Bandung (disingget ISBI Bandung) nyaéta salah sahiji paguron luhur nagri anu aya di kota Bandung, Jawa Kulon. ISBI Bandung ngayakeun atikan dina program Vokasi, Sarjana, jeung Pascasarjana di bidang seni jeung budaya. ISBI diadegkeun taun 1968 ku pamaréntah Kota Bandung dina ngaran Konservatori Tari (KORI)[1]. ISBI Bandung miboga opat fakultas jeung 11 jurusan.

Fakultas jeung program studi[édit | édit sumber]

Fakultas Seni Pertunjukan[édit | édit sumber]

  • Program Studi Seni Tari
  • Program Studi Seni Karawitan
  • Program Studi Seni Teater
  • Program Studi Musik Bambu

Fakultas Seni Rupa dan Desain[édit | édit sumber]

  • Program Studi Seni Rupa Murni
  • Program Studi Seni Rupa Kriya
  • Program Studi Seni Tata Rias dan Busana

Fakultas Budaya dan Media[édit | édit sumber]

  • Program Studi Film dan Televisi
  • Program Studi Antropologi Budaya
  • Program Studi Fotografi
  • Program Seni Tata Kelola Seni

Program Pascasarjana[édit | édit sumber]

  • Program Magister Penciptaan/Pengkajian Seni

Alumnus kasohor[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Okezone. "Institut Seni Budaya Indonesia ISBI Bandung : Okezone News". https://news.okezone.com/ (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-07-04. 
  2. Liputan6.com. "Mengenal Mawang, Sosok di Balik Viral Lagu 'Kasih Sayang kepada Orangtua'". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-07-04. 
  3. Liputan6.com. "Rina Nose Sempat Ingin Putus Kuliah". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-07-04. 
  4. "Kilas Balik Perjalanan Karier Entis Sutisna Alias Sule". kumparan (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-07-04. 
Graduation hat.svg