Isoleusin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
l-Isoleusin
Wangun kimia Isoleusin
Rumus rangka L-isoleusin
Modél bal jeung tongkat L-isoleusin
Modél ngeusi rohang L-isoleusin
Wasta
Wasta IUPAC
Isoleucine
Wasta lian
Asam (2S,3S)-2-amino-3-métilpentanoat
Pananda
Modél 3D (JSmol)
ChEBI
ChemSpider
DrugBank
ECHA InfoCard 100.000.726
KEGG
UNII
Sipat
C6H13NO2
Massa molar 131175 g·mol−1
−84.9·10−6 cm3/mol
Iwal disebutkeun séjén, data nu dipidangkeun keur matéri dina kaayaan baku (dina 25 °C, 100 kPa).
YesY verifikasi (naon ieu YesYN ?)
Rujukan kotak info

Isoleusin atawa isoleusina (lambangna Ile atawa I)[1] nyaéta asam α-amino anu dipaké dina biosintésis protéin. Isoleusin ngandung hiji gugus α-amino (wangun kaprotonan −NH+3 dina kaayaan biologis), hiji gugus asam α-karboxilat (wangun deprotonasi −COO dina kaayaan biologis), jeung hiji ranté gigir hidrokarbon cagak (hiji atom karbon ngabeungkeut tilu atom karbon séjénna). Isoleusin kagolongkeun asam amino non-polar, tanpa muatan (dina pH pisiologis), ranté cagak, alipatik. Di manusa kaasup ésénsial, kusabab teu bisa disintésis di jero awak sorangan. Isoleusin disintésis tina pirupat maké énzim biosintésis leusin di séjén organisme.[2] Isoleusin dikode ku kodon AUU, AUC, jeung AUA.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Nomenclature and Symbolism for Amino Acids and Peptides". IUPAC-IUB Joint Commission on Biochemical Nomenclature. 1983. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 October 2008. Diakses tanggal 5 March 2018. 
  2. "Pathway for isoleucine formation form pyruvate by leucine biosynthetic enzymes in leucine-accumulating isoleucine revertants of Serratia marcescens". Journal of Biochemistry 82 (1): 95–103. July 1977. doi:10.1093/oxfordjournals.jbchem.a131698. PMID 142769. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg