Jénnifer Lopéz

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Jénnifer Lopéz
Jénnifer dina acara GLAAD Media Awards ka-25, bulan April 2014
Gumelar Jennifer Lynn Lopez
24 Juli 1969 (1969-07-24) (yuswa 48)
The Bronx, New York, Amérika Sarikat.
Padumukan Los Angeles, Kalifornia, Amérika Sarikat[1]
Pagawéan
  • Aktris
  • panulis
  • dancer
  • desainer raksukan
  • produser
  • panyanyi
  • panulis lagu
  • personalitas tipi
Taun aktip 1986–kiwari
Pasangan
Murangkalih 2
Kulawargi Lynda Lopez (adi)
Karir musik
Aliran
Lébel
Maén di
Situs web
jenniferlopez.com

Jénnifer Lopéz (gumelar di Bronx, New York, Amérika Sarikat, 24 Juli 1969; umur 48 taun) nyaéta saurang panyanyi asal Amérika Sarikat.[2] Jénnifer kawilang multitalénta, ku sabab lian ti dunya musik ogé Jénnifer aktif dina dunya akting, panulis, dancer, desainer, sarta produser.[2] Bapana saurang spésialis komputer sedengkeun indungna saurang guru TK.[rujukan?] Jénnifer digedékeun di New York, Amérika Sarikat.[2] Jénnifer leuwih resep disebut urang Puerto Rico.[2] Jénnifer asup kana jajaran 50 awéwé panggeulisna di dunya dina taun 1997 pilihan majalah People alatan rupana anu geulis.[2]

Karir[édit | édit sumber]

Jénnifer mimiti midang minangka panari latar dina vidio klip Janet Jackson, That's The Way Love Goes.[2] Dina umur 25 taun, Jénnifer mimiti turun serius ka dunya akting.[2] Manéhna maén dina sawatara pilem, di antarana: Money Train, Jack jeung Mi Familia.[2] Tapina pilem-pilem éta teu pati susksés.[2] Nasibna ngaronjat nalika merankeun Séléna dina pilem nu judulna berjudul sarua dina taun 1996.[2] ti dinya ngaranna ngalanglang, tuluy meunang tawaran pikeun ngabéntangan runtuyan pilem, siga Anaconda anu suksés ngaraih box office, jeung U-Turn.[2] Ti harita Jénnifer tuluy midang dina sawatara pilem siga Out of Sight jeung The Wedding Planner.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Jennifer Lopez on dating, her split with Marc Anthony and 'First Love'". Los Angeles Times. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  2. a b c d e f g h i j k l "Profil Selebriti - Jennifer Lopez". KapanLagi. Diakses tanggal 3/11/2016.