J. É. Taténgkéng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

J. É. Taténgkéng atawa Jan Albert Taténgkéng téh nyaéta salah saurang pangarang anu babar di Kolongan, Sangihe, Sulawesi Utara, 19 Oktober 1907.[1] Anjeunna ngantunkeun dina ping 6 maret 1968 di Ujung Padang, Sulawesi Selatan, dina umur 61 taun. [1]

Riwayat[édit | édit sumber]

Anjeunna nyuprih élmu pangahirna di Sekolah Menengah Tinggi Pendidikan Guru Kristen, Solo, Jawa Tengah.[1] Kungsi jadi rédaktur koran Rindu Dendam, Tuwo Kana, Suwara Umum, Suluh Kawan Muda, jeung Zaman.[1] Anjeunna kungsi jadi Perdana Mentri Nagara Indonesia Timur (1949-1950).[1]Taténgkéng ukur ngahasilkeun hiji buku dina wangun kumpulan puisi anu judulna Rindu Dendam (1934).[1] Karya-karya anu lainna sumebar dina sababarah majalah, saperti Pembangunan, Zenith, Siasat, dan Indonesia.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 Istilah, Biografi, Karya, Metode, dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 35. ISBN 9786022297437.