James Dean

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
James Dean dina film Eden Of East
James Dean
BabarJames Byron Dean
8 Pébruari 1931
Marion, Indiana, Amerika Serikat
Tilar30 Séptémber 1955 (yuswa 24)
Cholame, California, Amerika Serikat
Ngaran celukanJimmy Dean
PakasabanAktor
Taun aktif1951–1955

James Byron Déan nyaéta aktor Amerika anu geus moyan nalika taun 1950-an, ngaliwatan aktingna dina TV jeung film[1].Déan dibabarkeun di Indiana, 8 Februari 1931 ,manéhna mimiti dipikawanoh tina aktingna ngaliwatan peranna salaku Jim Stark dina film Rebel Without A Cause1955[1]. Akting séjén anungabalukarkeun Déan dipikawanoh nyaéta dina akting salaku Cal Trask dina film East Of Eden 1955 jeung merankeun patani anu rasis Jett Rink dina film Giant 195[1]. Dua film ieu ngabalukarkeun manéhna meunangkeun Nominasi Best Actor Academy Awards[1]. Lian ti éta ngaliwatan Rebel Without A Cause 1955, manéhna suksés bisa ngahontal Nominasi Best Aktor BAFTA Awards[1]. Déan miboga kalangenan balap, manéhna wafat ping 30 September 1955, dihareupeun studiona sorangan, diperkirakeun lantaran serangan jantung[1]. Déan nalika leutik hirup jeung tumuwuh di peternakan bibi jeung emangna di Fairmount, Indiana[2]. Sabada lulus sakol manéhna pindah ka New York pikeun ngahontal cita-citana nyaéta akting[2].

Filmografi[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f James Dean(diakses 3 Desember 2011)
  2. a b James Dean(diakses 3 November 2011)
  3. a b c d e f biografi james dean(diaksess 3 Desember 2011)
Nulis.jpg