James Dean

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
James Dean dina film Eden Of East
James Dean
Babar James Byron Dean
8 Pébruari 1931
Marion, Indiana, Amerika Serikat
Tilar 30 Séptémber 1955 (yuswa 24)
Cholame, California, Amerika Serikat
Ngaran celukan Jimmy Dean
Pakasaban Aktor
Taun aktif 1951–1955

James Byron Déan nyaèta aktor Amerika anu geus moyan nalika taun 1950-an, ngaliwatan aktingna dina TV jeung film[1].Déan dibabarkeun di Indiana, 8 Februari 1931 ,manèhna mimiti dipikawanoh tina aktingna ngaliwatan peranna salaku Jim Stark dina film Rebel Without A Cause1955[1]. Akting sèjèn anungabalukarkeun Déan dipikawanoh nyaèta dina akting salaku Cal Trask dina film East Of Eden 1955 jeung merankeun patani anu rasis Jett Rink dina film Giant 195[1]. Dua film ieu ngabalukarkeun manèhna meunangkeun Nominasi Best Actor Academy Awards[1]. Lian ti èta ngaliwatan Rebel Without A Cause 1955, manèhna suksès bisa ngahontal Nominasi Best Aktor BAFTA Awards[1]. Déan miboga kalangenan balap, manèhna wafat ping 30 September 1955, dihareupeun studiona sorangan, diperkirakeun lantaran serangan jantung[1]. Déan nalika leutik hirup jeung tumuwuh di peternakan bibi jeung emangna di Fairmount, Indiana[2]. Sabada lulus sakol manéhna pindah ka New York pikeun ngahontal cita-citana nyaéta akting[2].

Filmografi[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f James Dean(diakses 3 Desember 2011)
  2. a b James Dean(diakses 3 November 2011)
  3. a b c d e f biografi james dean(diaksess 3 Desember 2011)
Nulis.jpg