Jason Bateman

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Jason Bateman

Jason Kate Bateman leuwih dipikawanohna mah Jason Bateman (gumelar di New York, Amérika Sarikat tanggal 14 Januari 1969) nyaéta saurang aktor asal Amérika Sarikat. Ibuna, Victoria Elizabeth nyaéta mantan paramugari pikeun Pan Am sedengkeun bapana nyaéta saurang aktor sarta sutradara pilem jeung sérial tipi. Taun 1973 Bateman bareng kulawargana pindah ka Salt Lake City tuluy pindah ka Kalifornia. Taun 2001 Bateman nikah jeung Amanda Anka anu mangrupa anak ti Paul Anka. Ti pakawinanna jeung Amanda, Bateman miboga saurang anak ngaranna Fransesca. Awal karir Bateman dimimitian ti peranna salaku James Cooper dina acara Little House on The Prairie. Taun 1982-1984 Bateman ogé ngabéntangan sérial tipi Silver Spoons. Di taun 1984, Bateman ogé pernah midang dina salah sahiji épisode Knight Rider. Sajaba ti kitu, Bateman mimiti loba ngabéntangan sérial tipi lianna. Nalika umur 18 taun, Bateman mimiti diajar jadi sutradara liwat acara The Hogan Family. Sanggeus sérial éta bérés mangsa tayangna, Bateman maén dina pilem Teen Wolf Too. Sanajan pilem éta gagal sacara box office, tapi ngaranna mimiti dikenal publik.

Karirna salaku sutradara tumuluy nalika dina taun 1998 Bateman nyutradaraan sérial Two Of A Kind. Di taun 2002, Bateman maén deui dina pilem nu judulna The Sweetest Thing bareng Cameron Diaz, Christina Applegate jeung Selma Blair. Taun 2003, Bateman ngabéntangan sérial bodor judulna Arrested Development sarta meunang sababaraha panghargaan di antarana Golden Globe Awards pikeun kategori Aktor Panghadéna dina Sérial Tipi. Anjeunna ogé dinominasikeun dina Emmy Awards pikeun kategori Outstanding Actor in a Comedy Series. Di taun 2004, Bateman maén dina pilem Dodgeball: A True Underdog Story. Di taun 2006 Bateman maén deui pilem bareng Vaughn dina The Break-Up. Taun-taun satuluyna, Bateman ogé ngabéntangan Smokin' Aces. The Kingdom, Mr. Magorium's Wonder Emporium, Juno, Hancpck, The Switch dan Paul.

Rujukan[édit | édit sumber]