Jeff Gordon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Jeff Gordon pada musim 2011.

Jeffrey Gordon (alias Jeff Gordon, babar 4 Agustus 1971 di Pittsboro, Indianapolis, Amerika Serikat) mangrupa saorang pembalap mobil professional anu asalna ti Amérika Serikat. Ayeuna anjeunna nuju ngiringan balapan di ajang NASCAR Sprint Cup Series sareng tim Hendrick Motorsports. Anjeunna mangrupa rekan satim ti Jimmie Johnson.

Jeff anu turun nganggo mobil Chevrolet Impala nomer 24 mangrupa pembalap tersukses diajang NASCAR di awal abad 21 ieu. Dirina kungsi opat kali janten jawara NASCAR, tepatna di taun 1995, 1997, 1998, jeung 2001.

Jeff ogé mangrupa jawara ti ajang Daytona 500 taun 2006. Di 2007 anjeunna sempet janten kandidat jawara NASCAR keur kalima kalian. Tapi harapanna pupus sairing kaéléhan dirina di Homestead Miami ku batur satimna, Jimmie Johnson.

Jeff Gordon ogé pernah ngasaan nyupiran mobil Formula 1 di taun 2003. anjeunna saat éta nuju mempromosikeun F1 di Indianapolis Motor Speedway ngagentoskeun Juan Pablo Montoya anu saat éta nyobaan mobil NASCAR milik Jeff. Saatos acara eta, loba rumor anu ngaberitakeun yén Jeff Gordon bakal ngalih ka ajang F1. Tapi ku sabab prestasi sareng popularitasna anu ageing di NASCAR, Jeff leuwih milih bertahan di ajang balap oval tersebut.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg