Jeruk Keprok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Jeruk Keprok nyaéta jeruk anu tumuwuh didaérah tropis jeung subtropis.[rujukan?] Tangkalna leuwih leutik tibatan tangkal jeruk dina umumna, Kaasup jana wanda tutuwuhan anu miboga buah tapi euweuh sikian.[rujukan?]


Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plantae[1]
(tidak termasuk): Angiospermae[1]
(tidak termasuk): Eudikotil[1]
(tidak termasuk): Rosidae[1]
Ordo: Sapindales[1]
Famili: Rutaceae[1]
Genus: Citrus[1]
Spesies: C. reticulata[1]
Nama binomial
Citrus reticulata Blanco
Mangpaat[édit | édit sumber]
  1. Ubar kanker[2]
  2. Kasehatan pikeun kulit[2]
  3. Antioksidan[2]
  4. Ubar rematik[2]
  5. Ubar asam urat[2]
  6. Ubar demam[2]
  7. Ubar sariawan[2]
  8. Ubar pikeun limpa[2]
  9. Ubar mastitis[2]
  10. Ubar bronkhitis[2]
  11. Ubar batuk[2]
Rujukan[édit | édit sumber]

[1]

[2][3]

  1. a b c d e f g h (dalam bahasa id) Jeruk keprok. 2017-03-05. https://id.wikipedia.org/w/index.php?title=Jeruk_keprok&oldid=12601954. 
  2. a b c d e f g h i j k "21 Manfaat dan Khasiat Buah Jeruk Keprok untuk Kesehatan - Khasiat" (dalam bahasa id-ID). Khasiat. 2016-12-16. https://www.khasiat.co.id/buah/jeruk-keprok.html. Diakses pada 2018-02-14