Jon Bon Jovi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Jon Bon Jovi

Jon Francis Bongiovi Jr.atawa anu kasohor Jon Bon Jovi nyaéta musisi, penyanyi, wirausahawan, aktor, katut vokalsi grup musik rock Bon Jovi[1][2]. Jon anu gumelar di Perth Amboy, New Jersey, Amerika tanggal 2 Méi 1962 ieu nyaéta salah saurang anu ngadegkeun Bon Jovi[1]. Jon nikah eung babaturan sakolana, Dorothea Hurley, tina ieu hubungan, Jon boga opat anak,di antarana: Rose Bon Jov, Jesse James Louis Bon Jovi, Jacob Hurley Bon Jovi jeung Roméo Jon[1][2].

Lalaki anu boga tim football, The Philadelphia Soul ieu geus ngajual leuwih ti 120 juta album di Sakuliah alam Dunya jeung Bon Jovi[1]. Sedengkeun dina karir solona, Jon geus ngarilis album Christmas in the Stars (1980), Blaze of Glory (1990), Destination Anywhere (1997) jeung The Power Station Years (2001)[1].

Jon miboga ciri has di antarana: sok mamaké kaca panon, gaya jogédna, sorana anu unik, jeung lagu-lagu anu témana ngeunaan jalma anu miboga usaha pikeun ngarobah kaayaan[2]. Jon kungsi dilélér sexiesr rock star (béntang musik rock pangséksina) ku majalah People dina bulan Nopémber taun 2000[2]. Jon sok maké kaca panon lantaran panon manéhna mah sénsitip kana cahya panon poé jeung haseup roko, Jon ogé boga alérgi nalika usum panas datang[2].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Profil Jon Bon Jovi-kapanlagi.com (diakséstanggal 24 Nopmber 2011)
  2. a b c d e (en)Bio-trivia-kutipan- Jon Bon Jovi (diaksés taggal 24 Nopémber 2011)


Nulis.jpg