Juru (élmu ukur)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gambar:Sudut.png
Rohang jeung legana puteran.

Citakan:Otheruse

Juru atawa Sudut dina élmu ukur nyaéta juru sahiji ruas gurat ti hiji titik pangkalna ka posisi anu séjén. Sajaba ti éta, dina bangun dua diménsi anu merenah (beraturan), juru ogé bisa dihartikeun minangka rohang antara dua ruas gurat lempeng anu silih potong. Legana juru dina bunderan nyaéta 360°. Lega juru dina juru tilu nyiku nyaéta 180°. Lega juru dina bangun pasagi atawa juru opat nyaéta 360°. Pikeun ngukur juru bisa dipaké busur darajat.


E-to-the-i-pi.svg