Kékéongeun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kékéongeun
Klasifikasi jeung sumber luar
ONYCHIA1.JPG
Kuku nyocog ka jero kulit indung suku granuloma
ICD-10 L60., Q84.3-Q84.6
ICD-9 703, 757.5
DBPanyakit 23092
MedlinePlus 003247
eMedicine orthoped/421 
MeSH D009260

Kékéongeun (onychosis) nyaéta panyakit kuku atawa déformitas kuku.[1] Sanajan kuku mangrupa struktur nu dihasilkeun ku kulit jeung mangrupa palengkep kulit, kékéongeun mah mibanda klasifikasi nu béda lantaran tanda jeung gejala nu béda sorangan nu meureun patali jeung kondisi médis lianna.[1] Sawatara kondisi kuku nu némbongkeun tanda-tanda inféksi atawa bareuh, meureun baé merlukeun pitulung médis kalawan inténsif.[1]

Parobahan jeung kondisi kuku nu patalian[édit | édit sumber]

Ngaraksa kuku ogé bisa jadi pituduh pikeun kondisi internal awak. Panyakit kuku bisa teu katara pisan jeung kudu diriksana ku dokter kulit sarta fokus di widang kadokteran tinangtu. Téhnisi kuku mumkin nu mimiti nyatet parobahan lemes dina kaséhatan kuku.[2][3][4]

Watek lemes[édit | édit sumber]

Kalemesan dikaitkeun jeung kakurangan zat wesi, masalah tiroid[5], jeung gangguan fungsi ginjal. Pamisahan jeung tarajangan dikaitkeun jeung psoriasis sarta kakurangan asam folat, protéin, jeung vitamin C. Kakandelan nu teu biasa dikaitkeun jeung masalah sirkulasi.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Nail disease treatment". Dr.Mohana's Skin,Hair & Laser Centre. Diakses tanggal 2018-02-16. 
  2. Common nail tumors. Baran R, Richert B. Dermatol Clin. 2006 Jul;24(3):297-311. Review.
  3. Dealing with melanonychia. Tosti A, Piraccini BM, de Farias DC. Semin Cutan Med Surg. 2009 Mar;28(1):49-54. Review.
  4. The nail in systemic diseases. Tosti A, Iorizzo M, Piraccini BM, Starace M. Dermatol Clin. 2006 Jul;24(3):341-7. Review.
  5. Baylor All Saints Medical Centers: Thyroid Disease