Kakap

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Kakap
Ikan kakap merah (L. campechanus)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Actinopterygii
Order: Perciformes
Kulawarga: Lutjanidae
T. N. Gill, 1861
Genera[1]

Kakap nyaéta  kulawarga lauk laut dasaran nu hirup kalawan ngagorombol di dasar-dasar karang atawa terumbu karang. Mibanda ciri awak nu buleut gepéng kalawan sirip manjang sapanjang tonggong. Jenis lauk kakap loba kapanggihan di Indonésia nyaéta jenis Kakap beureum (L. campechanus) sawatara jenis nu liang nu ogé loba kapanggih nyaéta Kakap konéng, Kakap hideung jeung réa deui.

Kakap beureum mangrupa fauna has propinsi Kapuloan Riau lantaran ieu propinsi mangrupa tempat cicing kakap sarta lauk kakap sorangan sok dijadikeun bahan kadaharan has nyaéta Asam pedas.

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Froese, Rainer, and Daniel Pauly, eds. (2013). "Lutjanidae" di FishBase. December vérsi 2013.

Tutumbu luar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg