Kalium

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Gambaran Atom Kalium

Kalium atawa potasium mangrupa salah sahiji unsur logam alkali anu miboga simbol K.[1] Kalium miboga nomer atom 19 jeung beurat atom 39,0983.[2] Unsur ieu jumlahna ngalimpah di alam ngan sok aya dina wangun senyawa.[2] Anu uyahna dipaké dina widang kaséhatan.[2] Kalium mangrupa mineral penting nu mantuan ngatur fungsi jantung, tekanan getih jeung saraf jeung aktivitas otot.[3] Kalium dipikabutuh ogé pikeun métabolisme karbohidrat jeung protéin jeung ngabantuan ngajaga pH nu bener dina awak.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Medilexicon (diakses 13 Januari 2016)
  2. a b c (en)Kalium (diakses 13 Januari 2016)
  3. a b (id)Kamus Keseatan (diakses 13 Januari 2016)
Nulis.jpg