Kapal udara

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Kapal udara nyaéta kapal anu leuwih beurat ti hawa, boga jangjang angger, sarta bisa ngapung kalawan tanaga sorangan. Sacara umum istilah kapal udara sering ogé disebut kalawan pesawat atawa kapal terbang minangka tumpakan anu bisa ngapung di atmosfer atawa hawa. Tapi di dunya pangapungan, istilah pesawat terbang béda jeung kapal udara, istilah kapal udara jauh lebih lega ambahanana lantaran geus ngawengku pesawat terbang jeung hélikopter.[1]

Inohong anu nyieun pesawat nyaéta Anthony Fokker (1890-1939)anu dawam disauran Tony wedal di Blitar , Jawa Wetan , dina April 1890. Wanci umur 20 warsih(1910). Tony nyieun pesawat kahijina anu dingaranan Spin. Éta mangrupa pesawat munggaran jieunan Belanda. Dina taun1912 , Tony ngadegkeun pausahaan pesawat Fokker Aeroplanbau di dayeuh Berlin, anu saterusna pindah ka dayeuh Schwerin, Jerman.[1]

Hiji pesawat ngapung mikeun gaya leumpang anu diperlukeun kanggo ngapung. Gaya leumpang lumangsung ku aliran hawa ti haturan payun di kira-kira jangjang. Koncina perenahna dina wangun ti jangjang.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c [1]