Karel Frederik Holle

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
K.F. Holle

Karel Frederik Holle (1829-1896) téh urang Walanda juragan entéh di Cikajang, Garut, ogé diangkat jadi panaséhat pamaréntah di Hindia Belanda.[rujukan?] Holle boga minat kana basa jeung kasusastraan pribumi, hususna di Priangan. Sobat dalitna nyaéta Muhamad Musa, panghulu pribumi di Limbangan, nu réa ngahasilkeun karya sastra dina basa Sunda.[1]

Nepika taun 1880-an manéhna boga peran penting dina produksi buku-buku basa Sunda nu ditulis ku pangarang-pangarang Sunda[2]

Tugu Holle di alun-alun Garut taun 1901

Catetan[édit | édit sumber]

  1. (id) Mikihiro Moriyama. 2005. Semangat Baru: Kolonialisme, Budaya Cetak, dan Kesastraan Sunda Abad ke-19. Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia. ISBN 979-9100-23-2.
  2. (nl) Tom van den Berge, 1993. Van Kennis tot Kunst, Soendanese Poezie in de Koloniale Tijd, [Ph.d. thesis, Stat Universiteit of Leiden]

Sumber[édit | édit sumber]

  • (id) Mikihiro Moriyama. 2005. Semangat Baru: Kolonialisme, Budaya Cetak, dan Kesastraan Sunda Abad ke-19. Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia. ISBN 979-9100-23-2.
  • (nl) Tom van den Berge. 1998. Karel Frederik Holle : theeplanter in Indië 1829-1896. Amsterdam: Bakker. ISBN 90-351-1969-X

Tempo ogé[édit | édit sumber]


Soekarno.jpg