Kayas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kayas
 
Koordinat Warna
Triplét Hex #FFC0CB
RGB (r, g, b) (255, 192, 203)
CMYK (c, m, y, k) N (0, 20, 14, 0)
HSV (h, s, v) (350°, 25%, 100%)
  N: Normalisasi ka [ 0–255 ] (robah jadi [0–100])

Kayas téh salah sahiji warna campuran antara warna bodas jeung beureum. Warna bodas campur beureum ngora, sok disebut ogé ros.[1] Kayas sok dipatula-patalikeun jeung pasipatan katut hal-hal anu féminin. Bal snooker nomer 6 warnana kayas. Di Jepang, warna kayas ngandung ma'na homoséksualitas.[2] Kayas osok dipatalikeun jeung kalemahlembutan wanoja

Citakan:Pondok-warna

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Panitia Penerbitan Kamus Basa Sunda.Kamus Basa Sunda R.A. Danadibrata. Kiblat Bandung. 2008.
  2. http://id.wikipedia.org/wiki/Merah_jambu (Diaksés tanggal 25 Séptémber 2011)