Ki amis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Kayu manis)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kiamis
Cinnamomum verum1.jpg
Daun jeung kembang kayu manis
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
C. verum
Ngaran binomial
Cinnamomum verum
Kayu manis

Ki amis atawa kai amis (Cinnamomum verum, sinonim C. zeylanicum; Basa Indonésia: Kayu manis) nyaéta sabangsaning tatangkalan. Tangkal ieu kaasup kana golongan rempah-rempah nu kacida aromaan, amis, jeung ladana. Biasana rempah-rempah dipaké dina kadaharan amis nu dibeuleum, anggur panas, atawa miras.

Kayu manis nyaéta salah sahiji bungbu kadaharan pangkolotna nu dipaké ku manusa. Bungbu ieu dipaké di Mesir Kuno kira-kira 5000 taun katukang, tur disebutkan sababaraha kali dina kitab-kitab Perjangjian Heubeul.