Ki Banen

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ki Banen Nyaeta salah sahiji tatangkalan anu ngaran ilmiahna Crypteronia paniculata (taxonomi blume).[1][2] Ngaran sejen ieu tatangkalan lamun di Indonesia nyaeta javanese atawa kayu celeng.[1] [2]Lamun di Malaysia nyaeta bekoi atawa buah babi, ubah semut. Lamun di philippines nyaeta tiaui, barokbok, malabayanas. Lamun di Thailand nyaeta ka som, pi-kui, khap.[1][2]

Tatangkalan ieu ayana di India, Myanmar, Indochina, Thailand, Peninsular Malaysia, Sumatra, Jawa, Borneo, Philipina jeung di Selat Sunda .[1][2] kagunaan ieu tatangkalan nyaeta pikeun kontruksi, wangunan imah, furnitur, tehel jeung ngalengkepan interior.[1][2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Sosef, M.S.M., Hong, L.T. Prawirohatmodjo, S. (1998). Plant resources of south-east Asia. Timber trees: Lesser-known timbers. 
  2. a b c d e Prawira, R.S.A. (1976). 6 Daftar nama pohon-pohonan Jawa – Madura (I) Jawa Barat. Bogor, Indonesia.: Bagian Botani Hutan Lembaga Penelitian Hutan.