Tatangkalan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tatangkalan di Leuweung

Tatangkalan asal kecap tina Tangkal, nyaéta sakabéh nu jaradi dina taneuh, iwal ti bangsa supa, jukut, jeung sakur nu jadina ngarambat dina taneuh.[1] Dina tangkal aya daun, catang, jeung akar na.[1] Sakabéh tangkal lamun rék buahan sok kembangan heula, loba tangkal nu ngan kembangan wungkul.[1] jadi tatangkalan téh rupa-rupa tangkal, kayaning tangkal kalapa, kadu, cau, haréndong, campaka, jeung réa deui.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Buku Utama
Nulis.jpg