Catang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aréa perladangan atawa huma di Petapahan (118)

Catang nyaéta tangkal kai ngagelempeng nu geus ngagolér alatan rungkad atawa dituar.[1] Rupa-rupa catang kai téh, bisa alatan geus kolot, peunggas, dituar, kaduruk, jeung sajabana.[2] Catang kai sok kapanggih di tegalan, sisi leuweung, kabawa palid disusukan, sisi basisir, jeung réa-réa deui.[2]

Catang ilahar dimangpaatkeun pikeun sasak atawa cukang pameuntasan, di susukan, kamalir, sawah, jeung sajabana.[3] Aya ogé nu dimangpaatkeun paranti ngaso ngaleureuhkeun kacapé mangsa geus réngsé digawé disawah atawa kebon anapon kabeneran keur disajeroning lalampahan.[4]


Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Luthfiyani, Lulu (2016). Kamus Genggam Bahasa Sunda Kamus Basa Sunda. Jakarta: Frasa Lingua. ISBN 9786026475275. 
  2. a b Carita Mantri Jero, Volume 1. University of California: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan, Proyek Penerbitan Buku Sastra Indonesia dan Daerah. 1980. 
  3. Jonathan, Rigg (2007). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. 
  4. Galuh, Ujang (1862). Palagan Dipati Ukur. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. p. 95. 
Nulis.jpg