Catang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aréa perladangan atawa huma di Petapahan (118)

Catang nyaéta tangkal kai ngagelempeng nu geus ngagolér alatan rungkad atawa dituar.[1] Rupa-rupa catang kai téh, bisa alatan geus kolot, peunggas, dituar, kaduruk, jeung sajabana.[2] Catang kai sok kapanggih di tegalan, sisi leuweung, kabawa palid disusukan, sisi basisir, jeung réa-réa deui.[2]

Catang ilahar dimangpaatkeun pikeun sasak atawa cukang pameuntasan, di susukan, kamalir, sawah, jeung sajabana.[3] Aya ogé nu dimangpaatkeun paranti ngaso ngaleureuhkeun kacapé mangsa geus réngsé digawé disawah atawa kebon anapon kabeneran keur disajeroning lalampahan.[4]


Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Luthfiyani, Lulu (2016). Kamus Genggam Bahasa Sunda Kamus Basa Sunda. Jakarta: Frasa Lingua. ISBN 9786026475275. 
  2. a b Carita Mantri Jero, Volume 1. University of California: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan, Proyek Penerbitan Buku Sastra Indonesia dan Daerah. 1980. 
  3. Jonathan, Rigg (2007). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. 
  4. Galuh, Ujang (1862). Palagan Dipati Ukur. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. p. 95. 
Nulis.jpg