Ki Bawang - Pingku

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ki Bawang - Pingku nyaéta salah sahiji tatangkalan anu ngaran ilmiahna Dysoxylum alliaceum (taxonomi blume).[1][2] Ngaran séjén ieu tatangkalan di Indonésia nyaéta the moluccas atawa daun bawang, di Jepang ngaranna pela, di Malaysia ngaranna beak-beka bukit, kasai tembaga, pasak lingga merah, di Philipina ngaranna malaaduas, miao, paria sedengkeun di Thailand ngaranna ta suea khao.[1][2]

Tempat Sumebar[édit | édit sumber]

Tatangkalan ieu ayana di Kapuloan Andaman, aya oge di Semenanjung Thailand, jeung di sakabeh wewengkon Malaysia ka Australia jeng ka Pulo Solomon.[1][2]

Kagunaan[édit | édit sumber]

Kagunaan ieu tatangkalan di Indonesia nyaeta kanggo konstruksi, kapal, tehel, atawa parabot rumah tangga.[1][2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Prawira, R.S.A. (1976). Daftar nama pohon-pohonan Jawa – Madura (I) Jawa Barat. Bogor, Indonesia.: Bagian Botani Hutan Lembaga Penelitian Hutan. 
  2. a b c d (eds), Sosef, M.S.M., Hong, L.T. and Prawirohatmodjo, S. (1998). Plant resourcesof south-east Asia. Backhuys, Leiden, the Netherlands: Timber trees: Lesser-known timbers.