Kimia fisik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Kimia fisik mangrupa ulikan ngeunaan dasar fisik sistem jeung prosés kimiawi. Kimia fisik modérn kalawan teges ngadeg dia dadasar fisika. Widang ulikan nu penting di antarana térmodinamika kimia, kinetika kimia, kimia kuantum, mékanika statistik, éléktrokimia, kimia lakop jeung kimia bahan padet, sarta spéktroskopi.

Kimia fisik ogé mangrupa pondamén pikeun élmu bahan.

Kimiawan fisik petingan[édit | édit sumber]

Pustaka[édit | édit sumber]

  • Physical Chemistry, P.W. Atkins, 1978, Oxford University Press ISBN 0-7167-3539-3
  • Introduction to modérn Colloid Science, R.J. Hunter, 1993, Oxford University Press ISBN 0-19-855386-2
  • Principles of Colloid and Surface Chemistry, P.C. Hiemenz, R. Rajagopalan, 1997, Marcel Dekker Inc., New York ISBN 0-8247-9397-8