Kimia fisik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kimia fisik ngarupakeun ulikan ngeunaan dasar fisik sistem jeung prosés kimiawi. Kimia fisik modern kalawan teges ngadeg dia dadasar fisika. Widang ulikan nu penting di antarana térmodinamika kimia, kinetika kimia, kimia kuantum, mékanika statistik, éléktrokimia, kimia permukaan jeung kimia bahan padet, sarta spéktroskopi.

Kimia fisik ogé mangrupa pondamén pikeun élmu bahan.

Kimiawan fisik petingan[édit | sunting sumber]

Pustaka[édit | sunting sumber]

  • Physical Chemistry, P.W. Atkins, 1978, Oxford University Press ISBN 0-7167-3539-3
  • Introduction to Modern Colloid Science, R.J. Hunter, 1993, Oxford University Press ISBN 0-19-855386-2
  • Principles of Colloid and Surface Chemistry, P.C. Hiemenz, R. Rajagopalan, 1997, Marcel Dekker Inc., New York ISBN 0-8247-9397-8


Kimia

Kimia analitis | Kimia organik | Kimia anorganik | Kimia fisik | Kimia polimér | Biokimia | Élmu bahan | Kimia lingkungan | Farmasi | Térmokimia | Éléktrokimia | Kimia inti | Kimia komputasi
Tabel periodik | Daptar sanyawa