Kitab

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Kitab nyaéta (kitab,Arab ) hartina buku.[1] Istilah ieu ogé dipikawanoh dina Basa Pérsia, Hindi, Urdu, Punyab, Nepal jeung Turki.[1] Kitab Allah, Kitab Allah, Al-Qur'an.[1]Di Indonesia Alkitab ukur nujul kana Injil.[1]Menurut Fang (2011: 380) éta satstra kitab kacida legana.[1] Dina karya sastra Melayu diartikeun salaku carita heubeul patali sareng agama Islam, kaasup masalah moral, hukum, tata nagara, zikir, doa, tasawuf, jeung saterusna[1]. ku ayana hartos kitab salaku buku, mineng tumpang tindih jeung rakyat.[1] Beda hikayat ngenaan kahirupan hiji jalma, ktab ngeunaan kaagamaan.[1] contoh kitab, di antarana: Kitab al_Aghani,Tajussalatina, Bustanussalatina, sarta sagala rupa wangun buku undang-undang séjénna.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Kuta Ratna, Nyoman (2018). Ensklipodia 2.000 istilah Biografi Karya Metode dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 379. ISBN 9786022297437.