Kokyo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Citakan:CoorHeader

Pemandangan Istana Raja di Tokyo
Peta Istana jeung taman sabudeureunna
Sasak Nijubashi di Istana Raja
Kaisar Akihito siap-siap ngibarkeun bendera keur nyambut masarakat nu datang ka Istana Kaisar dina ulang taunna. Difoto tanggal 23 Desember 2004.
Taman Istana Kaisar
Tembok pertahanan sakuriling Kōkyo

Kōkyo (皇居) nyaéta Istana Kaisar Jepang sarta tempat cicing Kaisar Jepang. Lokasina di Chiyoda, Tokyo.

Sanggeus Restorasi Meiji jeung mundurna Tokugawa Yoshinobu, shogun Tokugawa, pusat Kaisar pindah ti Kyoto ka Tokyo jeung saméméh Tokugawa ngajadikeun kastil Edo tempatna kaisar. Ti taun 1888 nepi 1948, disebutna kyūjō (宮城, "kastil istana").

Istana ieu rusak waktu Perang Dunya Kadua ku bom, tapi direnovasi dina taun 1968.

Saperti istana séjénna Istana Kaisar ogé tertutup keur umum, tapi Taman Wetan bisa didatangan ku turis. Bagéan jero istana dibuka keur umum dua kali dina sataun nyaéta waktu ulang taun kaisar jeung taun anyar (2 Januari).

Kōkyo deukeut ka Stasion Tokyo.

Wangunan Istana Kaiasr diwangun ku Perusahaan Takenaka.

Sajarah Istana Kaisar[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]