Konvérter analog ka digital

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Konverter analog ka digital atawa ilahar disingget jadi ADC mangrupa périferal fungsi anu ngarobah sinyal analog kana sinyal digital. Kumaha gawéna ngawengku tilu prosés, nyaéta:

  1. Prosés sampling
  2. Prosés kuantisasi
  3. Prosés coding

ADC geus diperlukeun dina sistem kadali, utamana dina Controllers block jeung / atawa sensor. Sistem kontrol anu ngagunakeun ADC di dinya disebut ogé sistem kontrol digital[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. admin. "Pengertian Sistem Kontrol Digital". KATAKOALA (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-05-16.