Lompat ke isi

Kuda nil

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Kuda nil (Hippopotamus)
Hippopotamus amphibius
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Subdivisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
Hippopotamus amphibius

Kuda nil (Hippopotamus amphibius) nyaéta sato mamalia semi-akuatik gedé nu kapanggih ngojay di situ di Afrika sub-sahara.[1] Sanajan béda rupa, hippopotamus sabenerna dianggap patali pisan jeung paus salaku dua sato nu miboga nini moyang sarua nu aya antara 54 juta taun ka tukang.[1] Kuda nil resep kana cai, sabab éta kunaon jalma Yunani méré ngaran "Kuda wahangan".[2] Kuda nil méakeun nepi ka 16 jam sapoé ngeueum na di wahangan jeung situ pikeun ngajaga awak gedéna tiis tina cahya panon poé Afrika nu panas.[2] Kuda nil miboga anatomi jeung rupa kawas gentong awak nu pohara gedéna jeung boga panjang nepi ka lima méter jeung beurat leuwih ti opat ton, dibarengan ku suku nu pendék jeung gempal.[1] Sanajan boga awak pohara gedéna, mamalia cai ieu bisa gerak alus na cai, jeung lumpat di darat kalawan gancang.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c (en)Hippo (diakses 8 Maret 2016)
  2. a b (en)Hippopotamus Archived 2010-01-14 di Wayback Machine (diakses 8 Maret 2016)
  3. (en)Hippopotamus Archived 2012-07-05 di Wayback Machine (diakses 8 Maret 2016)