LG G4

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
LG G4
LG G4 (brown cover).jpg
LG G4 with brown leather back cover.
Mérek G series
Pabrik LG Electronics
Slogan See the Great, Feel the Great
Munggaran kaluar April 29, 2015 (2015-04-29)
Saméméhna LG G3
Nu patali LG G Flex 2
Jinis Phablet
Faktor wangun Slate
Diménsi 148.9 mm (5.86 in) H
76.1 mm (3.00 in) W
9.8 mm (0.39 in) D
Beurat 155 g (5.5 oz)
Sistem operasi Android 5.1 "Lollipop"
Sistem dina képéng Qualcomm Snapdragon 808
CPU 1.8 GHz 64-bit hexa-core
GPU Adreno 418
Panyimpenan 32 GB
Panyimpenan nu bisa dipindakeun microSDXC up to 2 TB
Batré 3000 mAh
Display 5.5 in (140 mm) 2560×1440 1440p (534 ppi) IPS LCD
Kaméra tukang 16 MP OIS 2.0, f/1.8 aperture, dual-tone LED flash, Hybrid infrared autofocus
Kaméra hareup 8 MP, f/2.0 aperture
Sora Mono speaker, 3.5 mm stereo audio jack
SAR 0.29 W/kg
Loka raramat http://www.lg.com/us/mobile-phones/g4
LG G4 with Metallic Gray and Ceramic White back covers.

LG G4 nyaéta telepon cerdas Android nu dikembangkeun ku LG Electronics. Diwanohkeun tanggal 28 April 2015 tur kaluar munggaran di Koréa Kidul tanggal 29 April 2015, ieu telepon mangrupa gagantina G3 taun 2014. G4 mangrupa update ti G3, nu direvisi rarancang, display, katut kamerana.

G4 meunang tinjauan positif; lamun G4 dipuji alatan kualitas tampilan, kaméra, katut performa keseluruhanana, kritik mah ngagolongkeun G4 minangka parabot handal nu henteu ngandung parobahan atawa inovasi substansial nu cukup dibandingkeun jeung pendahuluna nu ngajadikeun ieu parabot ngungkulan jauh ti batan sainganana, tapi bisa narik pamaké nu merlukeun telepon calakan kalayan panyimpenan tambahan katut batré nu bisa diganti.[1][2]

Spésifikasi[édit | édit sumber]

Rarancang G4 mangrupa update tina G3, nu miara unsur saperti volume di tukang jeung tombol kaméra. Sababaraha panutup tukang kasadia, kaasup panutup palastik standar kalayan pola inten jeung panutup nu dilapisan kulit, dikaput tengahna. Genep pilihan kelir kulit kasadia. G4 boga fitur 5.5 in (140 mm), display "Quantum IPS" 1440p, nu ceuk LG mah baris ngahasilkeun kontras nu leuwih hadé, akurasi kelir katut éfisiénsi énérgi dibandingkeun jeung display liana nu henteu disebutkeun sacara éksplisit. G4 maké Snapdragon 808 hexa-core kalayan RAM 3 GB, nu ngandung opat core Cortex-A53 nu boga daya leutik katut dua core Cortex-A57.[3][4] G4 maké batré 3000 mAH nu bisa dicopot jeung dipasang jeung ngarojong téhnologi Qualcomm Quick Charge 2.0 kalayan adaptor AC nu kompatibel, nu henteu dibarengkeun.[5]

Kaméra tukangna boga sénsor 16-mégapiksel kalayan liang lénsa f/1.8, autofokus aktif infra beureum, stabilisasi gambar optik tilu sumbu, katut torélap cahaya nada ganda. "Sénsor spéktrum kelir RGB" anyar perenahna di handapeun flash, nu nganalisis cahaya rohangan pikeun ngoptimalkeun kasaimbangan bodas katut kelir flash pikeun ngabangkitkeun gambar nu katingali alami.[6] Kaméra "narsis" hareupna 8-mégapiksel.[4]

G4 dikirimkeun bareng jeung Android 5.1 "Lollipop", sanajan pangalaman pamaké sacara keseluruhan ampir sarua jeung G2 ogé.[2] Software kaméra diupgrade kalayan rojongan gambar atah, bareng jeung mode manual anyar nu nawarkeun kamampuh pikeun ngatur fokus, gancangna shutter, ISO katut kasaimbangan bodas. Pilihanana, poto bisa dicokot sacara otomatis ku cara dua kali ngeklik salah sahiji tombol volume sok sanajan layar keur paéh ogé.[2]

Panarimaan[édit | édit sumber]

Rupa-rupa opini ngeunaan G4 ditarima ti masarakat, sok sanajan lolobanaana mangrupa kritik positif ogé. The Verge ngarasa yén G4 bisa leuwih ngirut nu maké lamun miceun panyimpen tambahan katut batré nu bisa dicopotna kawas Samsung Galaxy S6. Layarna dipuji ku akurasi kelir katut pamakéan dayana dibandingkeun jeung G3, nu kacatet "sahadé, lamun teu leuwh hadé", tinimbang S6. Kaméra tukang G4 dipuji ku alatan kualitas katut réproduksi kelirna, babarengan jeung modu manual nu "kompréhénsif" katut kamampuh "henteu ilaharna" pikeun nyimpen Raw image, tapi perlu dicatet yén fokus otomatisna kadang-kadang salah fokus atawa lila teuing pikeun meunangkeun fokus, tur yén modu manualna henteu bisa ngadalikeun saturasi katut kaseukeutna. Software LG dikritik alatan teu pati robah ti batan G3, sarta kurang boga feature creep katut éstétika nu "édun". G4 meunang peunteun 7.9 ti 10, nu nyimpulkeun yén "Lain telepon cerdas nu goréng — fungsina hadé — tapi anjeun moal nempo ieu HP bisa kacekel ku unggal jalma dina paméran nagara usum panas ieu."[1]

Kinerja LG G4 henteu kawas parabot nu maké Qualcomm's Snapdragon 810 SoC (kawas LG G Flex 2), nu panas teuing antukna Ars Technica ngarasa perlu ngurangan tugas nu loba maké CPU pikeun ngurangan kaleuwihan panas nu ngaganggu kinerjana. Sanggeus ngabandingkeun sarta nguji hal-hal séjéna, kacatet yén sistim dina képéng Snapdragon 808 G4 mah leuwih hadé ti batan 810 (uji babandingan maké HTC One M9), nu ahirna méré catetan yén "sacara subjéktif, [G4] karasa gancang, tur kami leuwih resep kaluaran panasna 808. Lamun anjeun boga perhatian kana skor babandingan, G4 kawas Samsung Exynos SoC dina Galaxy S6." Bari nganggap yén kamérana mangrupa bagéan panghadéna dina ieu parabot, Ars Technica nyimpulkeun yén G4 mangrupa "telepon cerdas kompetén nu sampurna, tapi teu pati luar biasa."[2]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Seifert, Dan. "LG G4 review: One for the diehards". The Verge. Diakses tanggal 11 May 2015. 
  2. a b c d "LG G4 Review: More than competent, but less than stunning [Update]". Ars Technica. Diakses tanggal 12 May 2015. 
  3. "LG's new G4 is a powerhouse phone wrapped in leather". The Verge. Diakses tanggal 28 April 2015. 
  4. a b Amadeo, Ron. "Hands-on with the leather-backed LG G4". Ars Technica. Diakses tanggal 28 April 2015. 
  5. "LG G4 does have Quick Charge 2.0 capabilities". PhoneArena. Diakses tanggal 12 May 2015. 
  6. "LG G4 color spectrum sensor explained: helps you nail perfect white balance for photos". PhoneArena. Diakses tanggal 28 April 2015. 

Tutumbu luar[édit | édit sumber]