Leutak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Nincak leutak maké sapatu but

Leutak nyaéta campuran cair atawa kintel antara cai jeung jeung  taneuh. Ari leutak jadina sangges taneuh baseuh. Sacara géologis, leutak téh campuran cai jeung partikel daglegan leutak sarta taneuh liat. Daglegan leutak mangsa heubeul neusan sawatara lila jadi wéh batu daglegan. Nalika daglegan géologis leutak kabentuk di estuaria lapisan nu dihasilkeun disebutna leutak teluk.

Leutak, dina industri konstruksi, nyaéta gips, péléstéran semén, semén baseuh, atawa zat lian nu sarupa. Leutak ruket patalina jeung sedimén.

Tempo ogé[édit | édit sumber]