Lompat ke isi

Li Shangyin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Li Shangyin
Ngaran asal
李商隱
Gumelarc. 813
Tilar dunyac. 858
PagawéanPoet, politician
Li Shangyin
Nama Tionghoa
Hanzi tradisional:
Hanzi basajan:
Ngaran Jepang
Kanji: 李商隠
Hiragana: り しょういん

Li Shangyin(Basa Tionghoa: 李商隱; pinyin: Lǐ Shāngyǐn, c. 813–858), ngaran kahadean Yishan (Basa Tionghoa: 義山), nyaéta pujangga jeung politikus Tiongkok ti ahir dinasti Tang, lahir di Henei Commandery (ayeuna Qinyang, Henan). Anjeunna kasohor ku kualitas imagist sajakna sareng gaya puisina "henteu aya judul" (Basa Cina: 無題; pinyin: wútí). Li Shangyin parantos sering diantologi, sareng seueur sajakna parantos ditarjamahkeun kana sababaraha basa, kalebet sababaraha koleksi dina basa Inggris.

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Chen, Bohai, "Li Shangyin". Encyclopedia of China (Chinese Literature Edition), 1st ed.
  • Bynner, Witter Tang Shi San Bai Shou (300 Tang Poems), Alfred A. Knopf: New York, 1920.
  • Yu, Teresa Yee-Wah. 2011. "Li Shangyin : The Poetry of Allusion." Retrospective Theses and Dissertations, 1919-2007. T, University of British Columbia. doi:10.14288/1.0100506.

Bacaan satuluyna[édit | édit sumber]