Lukman Hakim Saifuddin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lukman Hakim Saifuddin
Menteri Agama Indonesia ka-ke-22
Masa jabatan
9 Juni 2014 – 20 Oktober 2019
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
Saméméhna Suryadharma Ali
Agung Laksono
(Palaksana Tugas)
Sanggeusna Fachrul Razi
Wakil Ketua Majelis Permusyawaratan Rakyat Republik Indonesia
Masa jabatan
4 Oktober 2009 – 8 Juni 2014
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Sanggeusna Achmad Dimyati Natakusumah
Katerangan lian
Gumelar 25 Nopémber 1962 (1962-11-25) (yuswa 57)
Indonésia Jakarta, Indonesia
Kabangsaan Bandéra Indonésia Indonesia
Partéy pulitik 20px PPP
Pameget/istri Trisna Willy
Murangkalih Naufal Zilal Kemal
Zahira Humaira
Sabilla Salsabilla
Alma mater Universitas Islam As-Syafiiyah
Ageman Islam
Tanda tangan Tanda tangan Lukman Hakim Saifuddin

Lukman Hakim Saifuddin (Lahir di Jakarta, Minggu 25 November 1962; umur 56 tahun) Nyaéta Menteri agama Indonesia anu ngajabat mulai ti tahun 2014. Lukman hakim saifuddin nyaéta anak ti Saefuddin zuchri sareng Solichah, Bapakna ogé nyaéta menteri agama periode 1964 - 1968.

Kasang Tukang[édit | édit sumber]

Ti leuleutik Lukman hakim Saifuddin hirup dina lingkungan tradisi Nahdatul Ulama (NU). Diajar agama jeung ngaji ka indungna, Sakola SD jeung SMP-na nyaéta didaerah jakarta. Manéhna asup ka pondok modern Darussalam Gontor, Ponorogo, Jawa timur lulus dina usia 21 tahun. Saatos lulus Lukman nuluykeun kuliah di Fakultas Dakwah, Universitas Islam As-syafiiyah, Jakarta. Lukman hakim saifuddin aktif dina kapangurusan Nahdatul Ulama (NU), Lukman ogé aktif dina bidang kajian, palatihan, jeung panalungtikan.[1]


Atikan[2][édit | édit sumber]

Karir[édit | édit sumber]

Riwayat Organisasi[édit | édit sumber]

  • Ketua PH DPP PPP (2007-2012)
  • Sekretaris PH DPP PPP (2003-2007)
  • Ketua Lembaga Pusat Pendidikan dan Pelatihan DPP PPP (1999-2003)
  • Anggota Pengurus Lembaga Pusdiklat DPP PPP (1994-1999)
  • Sekretaris Forum Konstitusi (2004-sekarang)
  • Ketua Badan Pengurus Lakpesdam NU (1992-1995)
  • Wakil Sekretaris PP-LKKNU (1985-1988)
  • Sekum YISC Al-Azhar (1985-1988)
  • Wakil Ketua Bidang Pengembangan Program Yayasan Saifuddin Zuhri (1994-sekarang)

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. VIVA, PT VIVA MEDIA BARU-. "Profil Lukman Hakim Saifuddin - VIVA". www.viva.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-10-12. 
  2. "Profil - Lukman Hakim Saifuddin". merdeka.com. Diakses tanggal 2019-10-12.