Ménak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Poto bareng para bupati Priangan sareng garwana (Ménak baheula)

Ménak nyaéta sebutan pikeun jalma anu pangkatna luhur, anu boga gelar paling handapna Radén di jaman Walanda.[1]

Menak ogé sebutan ka sékésélér Bupati-bupati Sunda anu medal sabada Karajaan Sunda bubar, ieu Bupati-bupati téh lain Raja sanyatana sanajan kitu dina konsép pribumi kalungguhanna disaruakeun jeung Raja.[2] Panggih jeung menak kudu rengkuh, mun pareng keur udud kudu dipiceun, lamun surutu cukup dicekel waé ulah di gegel baé, dimana geus deukeut brek diuk rada ngijing madep ka ménak tawis tanda narima.[2]

Turunan ménak[édit | édit sumber]

Sababaraha mentri jeung urut mentri kabinét anu sekeselerna terah menak : Prof. Dr. Mochtar Kusumaatmaja, S.H., L.L.M. (mantan Menlu RI), Ir. Sarwono Kusumaatmaja (Mentri Negara Lingkungan Hidup RI) anu tayalian raina Mochtar Kusumaatmaja, sekeselerna ti menak Sukapura; Prof. Dr. Ir Ginanjar Kartasamita (Mentri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional). Jeung réa - réa deui[3]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Danadibrata, R.A (2006). Kamus Basa Sunda. Bandung: PT Kiblat Buku Utama. p. 434. ISBN 9793631937. Diakses tanggal (disungsi) 4 Maret 2021. 
  2. a b (Daeng Kanduruan), Ardiwinata (2014). Tatakrama oerang Soenda, Volume 1. A.C. Nix: (Daeng Kanduruan). pp. 17–28. Diakses tanggal (disungsi – 4 Maret 2021). 
  3. Herlina Lubis, Nina (1998). Kehidupan kaum ménak Priangan, 1800-1942. London: Pusat Informasi Kebudayaan Sunda. pp. 6 – 127. Diakses tanggal (disungsi – 4 Maret 2021). 
Nulis.jpg