Métabolisme sél

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Métabolisme sél hartina prosés (atawa gabungan sababaraha prosés individual) ngolah molekul-mulekul gizi sarta miara kahirupan dina sél mahluk hirup. Métabolisme dibagi dua rupa: anabolisme, nyaéta prosés ngawangun molekul kompléks jeung struktur sélulér; jeung katabolisme, nyaéta prosés ngarecah molekul-molekul kompléks sangkan ngahasilkeun énérgi. Métabolisme sél ngawengku runtuyan réaksi kimia kompléks nu disebut jalur métabolik.

Baca ogé[édit | édit sumber]


Nulis.jpg