Maeda Tadashi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Laksamana Muda Maeda Tadashi (gumelar di Kagoshima, Jepang, 3 Maret 1898 – tilar dunya 13 Désémber 1977 dina umur 79 taun) nyaéta perwira tinggi Angkatan Laut Kakaisaran Jepang di Hindia Belanda dina mangsa Perang Pasifik. Salila Indonesia dijajah ku Jepang, Maeda ngajabat salaku Kepala Penghubung Angkatan Laut jeung Angkatan Darat Tentara Kakaisaran Jepang.[1]

Laksamana Muda Maeda miboga peran penting dina kamerdékaan Indonesia nyaéta ku cara nyadiakeun imahna di Jl. Imam Bonjol, No.1 keur panglawungan para inohong kamerdékaan. Jakarta Pusat jadi tempat nyusun naskah proklamasi ku Soekarno, Mohammad Hatta, jeung Achmad Soebardjo, ditambah sang juru ketik Sayuti Melik. Lian ti éta, Maeda ogé ngajamin kaamanan aranjeunna. Kiwari, imahna dijadikeun muséum Perumusan Naskah Proklamasi.[2]

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Soebardjo, Achmad (1970). Lahirnja Republik Indonesia. Jakarta: Jakarta Times. 
  2. Genzo Oku. Tranlated. (1973). Indonesia No Dokuritsu To Kakumei. Tokyo: Ryukeishosha.