Méméd Sastrahadiprawira

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Memed Sastrahadiprawira)
Jump to navigation Jump to search

Radén Méméd Sastrahadiprawira (Tasikmalaya, 18 Maret 1897 - Bandung, 5 Juli 1932) pangarang Sunda paling produktif dina jamanna. Anjeunna sakola di HIS, diteruskeun ka OSVIA (sakola ménak). Satamatna ti OSVIA, anjeunna jadi mantri pulisi di sawatara tempat, terus jadi camat Bojongloa jeung TB Bandung. Panengah taun 1928, anjeunna damel di Balé Pustaka. Salami di Balé Pustaka ieu, anjeunna medalkeun welasan buku sastra Sunda.

Numutkeun Sacadibrata, Méméd Sastrahadiprawira pupus "dina mangsa kamekaran bakat sareng daya ciptana". Ti antara pangarang-pangarang Balé Pustaka mah, numutkeun Ayip Rosidi, Radén Méméd téh kasebut béntangna.

Karyana[édit | édit sumber]

Wikiquote logo
Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Ayip Rosidi (1969). Ngalanglang Kasusastraan Sunda. Pustaka Jaya, Bandung.


Arjuna Wayang.jpg