Kapundung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Menteng)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kapundung
Buah kapundung (menteng)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Malpighiales
Kulawarga: Phyllanthaceae
Tribe: Antidesmeae
Subtribe: Scepinae
Génus: Baccaurea
Lour.
Spesies
  • Baccaurea racemosa (Reinw.) Muell. Arg.
  • B. javanica
  • B. dulcis

Kapundung atawa ménténg (utamana Baccaurea racemosa (Reinw.) Muell. Arg.; ogé B. javanica sarta B. dulcis) nyaéta tutuwuhan panghasil buah anu bisa didahar.[1] Sakolébatan buah kapundung téh sarupa jeung buah dukuh ngan tajugna béda. Rasana buah kapundung biasana haseum sanajan aya ogé anu amis.[2]

Baheula kapundung ilahar dipelak di pakarangan tapi ayeuna geus hésé ditimukeun alatan kadéséh ku jalam nu nyicingan lahan sarta pepelakan buah séjén anu leuwih dipikaresep.[1] Tuwuhan ieu asli ti Pulo Jawa. Di Bandung, ngaran kapundung dijadikeun ngaran walungan gedé nu meulah ieu kota.<ref name=Umberto> Sedengkeun di wewengkon Jakarta, Bogor jeung Bekasi, ngaran ménténg dipaké ogé jadi ngaran jalan atawa wewengkon. Di Jakarta jeung Bogor malah mah sakapeung kawénéhan aya padagang buah ménténg atawa kapundung.[2]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b Quattrocchi, Umberto (2016). CRC World Dictionary of Medicinal and Poisonous Plants: Common Names, Scientific Names, Eponyms, Synonyms, and Etymology (5 Volume Set). Jakarta: CRC Press. 
  2. a b Lim, T.K (2012). Edible Medicinal And Non-Medicinal Plants: Volume 4, FruitsVolume 4 dari Edible Medicinal and Non-medicinal Plants: Fruits. Jakarta: Springer Science & Business Media.