Misalah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Misalah
Klasifikasi jeung sumber luar
Sprained foot.jpg
Tipalitek suku jadi geuneuk.
ICD-10 T14.3
ICD-9 848.9
MedlinePlus 000041
MeSH D013180

Misalah atawa disebut salah urat nyaéta karuksakan dina salah sahiji atawa leuwih ligamén di sandi, sok disababkeun ku tatu atawa kaleuleuwihina sandi dibetot ti luar kancengan obah fungsionalna. Tingkat parahna cidera aya tina cidera ringen nu gampang cageur dina sawatara poé nepikakeun bituna ligamén atawa nu leuwih merlukeun fiksasi bedah jeung periodeu imobilisasi. Tipalitek bisa kajadian dina sandi mana waé ngan nu mimindengna mah dina sandi suku jeung sandi pigeulang leungeun.