Modél Baku

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Modél baku dina fisika partikel nyaéta hiji téori anu ngagambarkeun gaya fundaméntal éléktromagnétisme, lemah, kuat, jeung ogé partikel dasar anu ngawangun sakumna barang. Modél ieu mekar di antara 1970 jeung 1973, anu mangrupakeun hiji téori médan kuantum, sarta luyu jeung mékanika kuantum jeung rélativitas husus.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Buku pangajaran[édit | sunting sumber]

  • Griffiths, David J., Introduction to Elementary Particles, Wiley, John & Sons, Inc, 1987, ISBN 0-471-60386-4

Artikel Jurnal[édit | sunting sumber]

  • Y. Hayato et al., Search for Proton Decay through p → νK+ in a Large Water Cherenkov Detector. Phys. Rev. Lett. 83, 1529 (1999).
  • S.F. Novaes, Standard Modél: An Introduction, hep-ph:0001283

Tumbu ka luar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg