Modél Baku

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Modél baku dina fisika partikel nyaéta hiji téori anu ngagambarkeun gaya fundaméntal éléktromagnétisme, lemah, kuat, jeung ogé partikel dasar anu ngawangun sakumna barang. Modél ieu mekar di antara 1970 jeung 1973, anu mangrupakeun hiji téori médan kuantum, sarta luyu jeung mékanika kuantum jeung rélativitas husus.

Rujukan[édit | édit sumber]

Buku pangajaran[édit | édit sumber]

  • Griffiths, David J., Introduction to Elementary Particles, Wiley, John & Sons, Inc, 1987, ISBN 0-471-60386-4

Artikel Jurnal[édit | édit sumber]

  • Y. Hayato et al., Search for Proton Decay through p → νK+ in a Large Water Cherenkov Detector. Phys. Rev. Lett. 83, 1529 (1999).
  • S.F. Novaes, Standard Modél: An Introduction, hep-ph:0001283

Tumbu ka luar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg