Motip

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Motip nyaéta unsur utama anu mindeng muncul deui muncul dina carita;bisa jadi mangrupa kajadian , wanda, atawa pormula.[1]

"Budak anu diteungteuinganan ku indung téré meunang pitulung sarta tuluy hirup senang" mindeng kapanggih dina dongéng.[1]

"Nu boga lalakon nyamar jadi badéga" mindeng kapanggih dina carita wawacan[1].

Pormula "jalma hianat meunang wawales dina ahir carita" mindeng kapanggih dina fiksi. Èta kabéh mangrupa conto motip.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Iskandarwassid (2015). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. p. 131. ISBN 978-602-7785-78-6.