Museum benteng vredeburg

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Muséum Bénténg Vrédeburg nyaéta bénténg nu diwangun ditaun 1765 ku Pamaréntah Walanda anu dipaké pikeun nolak serangan ti Kraton Yogyakarta. Lokasi Benteng Vredeburg katuhu dina tungtung Jalan Malioboro atawa titik enol kilometer ti Yogyakarta. Tepat, lokasina di Jalan jendral A. Yani 6, Yogyakarta. lokasi bénténg Vredeburg kaasup strategis pisan. Teu loba nunyaho yén muséum Benteng Yogyakarta, mimitina ngaranna "Benteng Rustenburg" hartina "Benteng Peristirahatan", diwangun ku Walanda ditaun 1760 diluhur taneuh karaton. Sabab diijinan ku Sri Sultan Hamengku Buwono I, kira-kira taun 1765 - 1788 wangunan disampurnakeun jeung saterusna diganti ngaran jadi "Benteng Vredeburg" nu hartina "Benteng Perdamaian". tanggal 9 Agustus1980, benteng ieu dirobah deui jadi hiji puseur informasi sarta ngembangkeun budaya nagara. Sababaraha taun ti harita-persis 16 April 1985 benteng ieu disimpen na ngancik kana muséum Perjuangan. muséum mimiti operasi di 1987. Tungtungna 23 November 1992, muséum diresmikeun salaku muséum Husus tina Perjuangan Nasional ngaranna Bénténg muséum Benteng Yogyakarta. Urut gedong Benteng Vredeburg dihadéan jeung dilestarikeun. DIna ngahadéan bagian luar masih dipiara, Bari bagian jero ieu dihadéan jeung disesuaikeun kana fungsi anyar salaku ruangan museum.[1]

Fasilitas[édit | édit sumber]

Fasilitas nu aya di muséum Benteng Vredeburg:

  1. Perpustakaan
  1. Ruang pintonan
  1. Juru jalan
  1. Mushola

Jam Buka[édit | édit sumber]

  • Salasa - Jumaah: 7:30 pikeun 16:00 pm
  • Poe senen jeung libur nasional: Ditutup [2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Sejarah Benteng Vredeburg, Diorama dan Isi Museum Zaman Kolonial". masbidin TRAVEL (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-03-02. 
  2. "Museum Benteng Vredeburg Yogyakarta". www.gudeg.net (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-03-02.