Nabi Nuh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun Surah, tempo Nuh (surat).
Nuh
نوحנֹחַ
Kaligrafi Nuh 'alaihis-salam
Pasaréan
Karya nu katelahBahtera
Gelar
Anak

Nuh (Basa Arab: نوح‎, Citakan:Hebrew Name) nyaéta tokoh dina Al-Qur'an, Alkitab, sareng Tanakh. Namina disebatkeun 43 kali dina 28 surah dina Al-Quran sareng 58 kali dina 48 ayat dina 9 buku Alkitab Tarjamahan Anyar.[1] Dina Islam, Nuh lebetkeun daptar 25 nabi sareng sumping katilu saatos Adam sareng Idris.

Kitab Suci nyarioskeun yén jalma-dosa seueur pisan salami dinten Nuh. Allah teras ngahukum aranjeunna ku nyangking banjir hébat, sedengkeun Nuh anu parantos sateuacanna paréntah ka Allah ngajantenkeun bahtera tungtungna disimpen.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan