Nairobi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nairobi
Kota
Nairobi Skyline
Nairobi Skyline
Bandéra Nairobi
Bandéra
Nami panggilan: 
The Green City in the Sun
NegaraCitakan:Country data Kenya
ProvinsiProvinsi
Dibentuk1899
Constituencies of Nairobi
Pamaréntahan
 • MayorGeoffrey Majiwa
Lega
 • Total696 km2 (269 sq mi)
Luhurna
1.661 m (5.450 ft)
Pangeusi
 (2009)
 • Total3.138.295
 • Kapadetan4.509/km2 (11,680/sq mi)
 [1]
DémonimNairobian
Zona wanciUTC+3 (EAT)
Kode wewengkon020
Ramatlokahttp://www.nairobicity.go.ke

Nairobi nyaéta ibukota Kenya. ngaran ieu asalan tina bahasa suku Maasai Ewaso Nyirobi anu artina "cai ayem".

Nairobi nyaéta salah sahiji kota panggedéna di Afrika. Kota ieu mikaboga penduduk kira-kira 3 juta jiwa wilayah kira-kira 150 km2. Koordinat géografisna nyaéta 1°16′S 36°48′E.

Geografi[édit | édit sumber]

Iklim[édit | édit sumber]

Citakan:Infobox Cuaca

Tempo Oge[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

Citakan:Wikisource1911Enc

Komunitas
Destinasi
Berita
Live Traffic Camera's
Lain-lain

Citakan:Ibukota di Afrika


Citakan:Negara-geo-stub