Nairobi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Nairobi
Kota
Nairobi Skyline
Nairobi Skyline
Bandéra Nairobi
Bandéra
Jujuluk: The Green City in the Sun
Nairobi is located in Bumi
Nairobi
Nairobi (Bumi)
Location of Nairobi
Koordinat: 1°17′S 36°49′E / 1.28°S 36.82°E / -1.28; 36.82
Negara Citakan:Country data Kenya
Provinsi Provinsi
Dibentuk 1899
Constituencies of Nairobi
Pamaréntahan
 • Mayor Geoffrey Majiwa
Aréa
 • Total 696 km2 (269 sq mi)
Luhurna Salah éksprési: operator * teu dipiharep, m (Salah éksprési: operator / teu dipiharep, ft)
Populasi (2009)
 • Total 3.138.295
 • Dénsitas 4.509/km2 (11,680/sq mi)
  [1]
Demonym Nairobian
Time zone EAT (UTC+3)
Kode wewengkon 020
Kota kembar
 • Denver,Colorado USA
Website http://www.nairobicity.go.ke

Nairobi nyaéta ibukota Kenya. ngaran ieu asalan tina bahasa suku Maasai Ewaso Nyirobi anu artina "cai ayem".

Nairobi nyaéta salah sahiji kota panggedéna di Afrika. Kota ieu mikaboga penduduk kira-kira 3 juta jiwa wilayah kira-kira 150 km2. Koordinat géografisna nyaéta 1°16′S 36°48′E.

Geografi[édit | édit sumber]

Iklim[édit | édit sumber]

Citakan:Infobox Cuaca

Tempo Oge[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

Citakan:Wikisource1911Enc

Komunitas
Destinasi
Berita
Live Traffic Camera's
Lain-lain

Citakan:Ibukota di AfrikaCitakan:Negara-geo-stub