Nairobi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nairobi
Kota
Nairobi Skyline
Nairobi Skyline
Bandéra Nairobi
Bandéra
Nami panggilan: 
The Green City in the Sun
Negara Citakan:Country data Kenya
Provinsi Provinsi
Dibentuk 1899
Constituencies of Nairobi
Pamaréntahan
 • Mayor Geoffrey Majiwa
Lega
 • Total 696 km2 (269 sq mi)
Luhurna
1.661 m (5.450 ft)
Pangeusi
 (2009)
 • Total 3.138.295
 • Kapadetan 4.509/km2 (11,680/sq mi)
  [1]
Démonim Nairobian
Zona wanci UTC+3 (EAT)
Kode wewengkon 020
Ramatloka http://www.nairobicity.go.ke

Nairobi nyaéta ibukota Kenya. ngaran ieu asalan tina bahasa suku Maasai Ewaso Nyirobi anu artina "cai ayem".

Nairobi nyaéta salah sahiji kota panggedéna di Afrika. Kota ieu mikaboga penduduk kira-kira 3 juta jiwa wilayah kira-kira 150 km2. Koordinat géografisna nyaéta 1°16′S 36°48′E.

Geografi[édit | édit sumber]

Iklim[édit | édit sumber]

Citakan:Infobox Cuaca

Tempo Oge[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

Citakan:Wikisource1911Enc

Komunitas
Destinasi
Berita
Live Traffic Camera's
Lain-lain

Citakan:Ibukota di Afrika


Citakan:Negara-geo-stub