Noam Chomsky

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Noam Chomsky

Ngaran lengkepna Noam Avram Chomsky, lahir di Amérika Sarikat, 7 Désémber 1928. Réputasi fénoménal Chomsky di widang linguistik atra katitén ngaliwatan téorina ngeunaan generative grammar (Tata Basa Generatif Struktural). Kaparigelan jeung kaahlian di widang linguistik ieu jadi panganteur manéhna ngambah kana studi pulitik.

Profesor Linguistik di M.I.T ieu geus nulis leuwih ti 30 buku pulitik, kalawan rupa-rupa judul. Sarta saprak 1965 nepi ka kiwari, Noam Chomsky ngajanggélék jadi salah sahiji figur "pang dipikasieunna" ku pamaréntah Amérika lantaran kakritisannya kana kawijakan luar negeri Amérika.

Karya-karyanya, di antarana:

  • The Fateful Triangle: The United States, Israél, and the Palestinians;
  • New Military Humanism: Lessons from Kosovo;
  • Powers and Prospects: Reflections on Human Nature and the Social Order;
  • Rethinking the Camelot: JFK, The Vietnam War, and U.S. Political Culture;
  • Year 501: The Conquest Continues;
  • Deterring Democracy;
  • Necessary Illusions: Thought Control in Democratic Societies.
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Nulis.jpg